• Bize Ulaşın
    0312 391 37 37
  • Cengizhan Mah. Sultan Fatih Cad.
    No:11/A Mamak/Ankara
  • Pazartesi - Cumartesi
    09.00am - 18.00pm
Kepenk sistemleri ister manuel ister ise otomatik çalışma prensibine sahip olsun çeşitli nedenlerden dolayı arıza yapabilir. 
Manuel kepenk sistemleri genelde çalışmasını sağlayan makarada meydana gelen sorunlar, otomatik kepenk sistemleri ise sensör ve algılayıcısı arasında meydana gelen iletişim kopukluğundan kaynaklanır. Elektrik kesintisi olması halinde de çalışmaması sonucunda güç takviyesi gerekmekte ve bu dışarıdan monte edilerek böyle durumlarda sorun yaşanmamasını sağlamaktadır. Bu gibi durumlarda hızlı müdahale etme yeteneğine sahip olan Fen Mühendislik ekipleri her türlü teknik desteği vererek sorunun en kısa sürede giderilmesini sağlamaktadır.

Kepenk Arızası Neden Oluşur?

Otomatik kepenk arızaları çeşitli nedenlerden dolayı oluşsa da aslında genel olarak 2 farklı grupta toplanmıştır.
 

Kullanıcı Hatası

Kullanıcının bir dikkatsizliği, ihmali ya da hatası sonucu oluşan bu hatalarda kumandanın yanlış tuşuna basmak, kumanda pilinin bitmiş olması, kepenk arasında bir cisim sıkıştırmak ve bunu fark etmemek gibi etkenler ilk sırada gelir. Yıkama sırasında elektronik akşamların içine su kaçması da yine kullanıcı hatası olarak kabul edilir.
 

Montajdan Kaynaklı Hatalar

Tamamı ile üretimi yapan ve montajını oluşturan firmadan kaynaklı olan bu sorunların başında arızalı kumanda, çalışmayan sensör montajı gibi etkenler ilk karşılaşılan arıza nedenleri arasında yer alır.

Kepenk Bakımı Nasıl Yapılır?

Fen Mühendislik tarafından periyodik bakımlarını düzenli olarak yapılsa da kullanıcıların da dikkat ettiği takdirde çok daha uzun ömürlü kullanabileceği otomatik kepenk sistemlerinde elektronik parçaların alıcı kart ya da kumandanın korunması son derece önemlidir. Bu nedenle yıkama esnasında elektronik kısma su kaçmamasına dikkat edilmesi gerekir. Ancak bu arızadan kaçınmak için temizliğini aksatmak da panel arasında toz birikimine neden olacağından çalışma sırasında zorlanma ve sese neden olacaktır. Sistemin çalışmasını kolaylaştıran gres yağının toz ile birleşmesi çamurlaşmaya neden olacağından kepengin açılıp kapanmasında zorlanma ve ses gibi olumsuz etkenlere yol açabilmektedir.